Vsi smo bili že razočarani ali pa zadovoljni z nakupom. Spoznajte pravilo psihologije kupcev, ki (tudi nam) prinaša uspeh za uspehom.

PRAVILO: 101 % – Ustvarjajte zadovoljne kupce in se v vsakem letnem času zavedajte učinka snežne kepe. Zadovoljni kupec je tisti, ki bo o vašem izdelku in storitvi navdušil tudi svoje prijatelje, znance, poslovne partnerje. Spoznajte pričakovanja kupcev in jih presežite.

zadovoljstvo_kupca

Kupec ima svoja pričakovanja – če jih 100% ne izpolnite bo ostal nezadovoljen. Takšen je Andrej, kupec telekomunikacijske storitve, ki se je odločil, da bo zamenjal ponudnika za ugodnejšega. Pričakoval je, da se takšen proces zgodi največ v tednu dni, ugotovil je, da to ni mogoče, glede na trenutno zasedenost tehnikov bo moral počakati vsaj 10 delovnih dni.

Kupec, kateremu 100%  izpolnimo pričakovanja se bo strinjal, da je storitev ustrezna, ne bo pa si je zapomnil. Takšen kupec lahko hitro zamenja ponudnika. Takšna stranka je Tanja, ki že celo življenje kupuje na delikatesi v lokalni trgovini. Ko enkrat dobi meso, ki je nižje kvalitete kot navadno, takoj zamenja trgovino, kjer kupuje.

Kupec, kateremu s svojim odnosom, storitvijo ali izdelkom pričakovanja presežemo, je hvaležna stranka, ki se vrača. Takšna stranka je Miha, ki svojega računovodjo spoštuje in ceni. Računovodja mu poleg pričakovanega vodenja knjig nudi svojo odzivnost, poda nasvet in opozori na vse spremembe, ki bi lahko vplivale na poslovanje Mihovega podjetja. Miha tudi za nekoliko nižjo ceno ni pripravljen zamenjati računovodje.

Kupec pri katerem presežete pričakovanja in vzbudite pozitivna čustva se vrača in s seboj pripelje še druge kupce. Takšen kupec je podjetje Saop in Halcom. Na delavnicah in izobraževanju podpore uporabnikom smo presegli njihova pričakovanja, se veliko naučili in se čutili, da smo se jim 101 % posvetili, svetovali in se prilagajali njihovim potrebam. Takšni kupci širijo glas o vas in vaših storitvah in ustvarjajo priložnosti.

Kako pa vi uravnavate in dosegate pričakovanja vaših kupcev?
Vabljeni, da komentirate.

E-pošta: jan.kovacic@taktika-plus.si